Clubkleding & Wasadvies

Wedstrijdtenue

Sinds het nieuwe seizoen van 2015 heeft Gymnastiekvereniging Tempora Gaanderen een nieuw wedstrijdtenue voor de wedstrijden.
Voor wedstrijden krijgt men een trainingspak van Gymnastiekverenining Tempora in bruikleen, de traingspakken blijven eigendom van Gymnastiekvereniging Tempora. De trainingspakken zijn in het beheer bij Jacqueline Fielt. De trainingspakken worden alleen tijdens de wedstrijden gedragen.

De wedstrijdkleding is te bestellen via de leiding van de selectie.

clubkleding

Clubpakje

trainingspak

Trainingspak

wedstrijd-T-shirt

Wedstrijd T-ShirtWasadvies Turnpakjes en Clubkleding
Turnkleding wordt gemaakt van speciale stoffen van hoogwaardige kwaliteit, maar door het gebruik en wassen blijven de materialen kwetsbaar en moet het met zorg behandeld worden. Om te zorgen dat uw turnkleding zo lang mogelijk in goede conditie blijft, is het erg belangrijk om het op de juiste manier te wassen en te drogen.

Het advies is om direct na de training of wedstrijd je turnpakje te wassen met enkel en alleen koud water zodat de transpiratie eruit gewassen wordt. Hang daarna je turnpakje op op een grote hanger en laat hem drogen. Je kan het drogen versnellen door het pakje tussen twee handoeken te leggen en een keer strak op te rollen zodat het water er uit gaat.

Wassen in de wasmachine
- Draai uw turnpakje binnenstebuiten en stop het bij voorkeur in een waszak.
- Gebruik een zeer kleine hoeveelheid mild, vloeibaar wasmiddel.
- Was het in de wasmachine met een kort programma in koud water. Gebruik geen handwas of wolwasprogramma. Tijdens zo’n programma blijft het product lang in water staan, dit is niet bevorderlijk voor het kleurbehoud. Goed centrifugeren haalt het water snel uit de kleding en vermindert de kans op kleurdoorloop.
- Haal het product na het wassen direct uit uw wasmachine en leg het op een handdoek en leg dan daaroverheen weer een handdoek.
- Rol de handdoeken op om zo het overtollig water op te nemen.
- Hang uw product daarna op een dikke hanger om te drogen, om te voorkomen dat voor- en achterzijde elkaar raken

Belangrijke vuistregels om je turnkleding langer mooi te houden zijn:
- Gebruik geen bleekmiddel of wasverzachter
- Nooit nat vouwen
- Niet liggend laten drogen
- Strijk de producten niet
- Wrijf niet over metallic prints of stoffen (niet wringen)
- Hang de turnkleding niet over de verwarming