Clubteamwedstrijden seizoen 2016/2017:

Wedstrijden In het jaar dat je 9 jaar oud wordt mag je voor het eerst aan wedstrijden mee gaan doen. Afhankelijk van je niveau wordt je ingedeeld en zal je wedstrijden turnen tegen leeftijdsgenootjes met ongeveer hetzelfde niveau. Er worden voor de Pre-instappers jonger dan 9 jaar wel wedstrijden georganiseerd echter zijn deze niet zo frequent als die van de selectie.

Zij turnen allen verplichte oftewel voorgeschreven oefenstof. In de voorgeschreven oefenstof wordt in niveaus geturnd. De niveaus zijn verdeeld in nationale niveaus (afgekort met de letter N) en district niveaus (afgekort met de letter D). Deze benaming geeft aan welke niveaus op nationale en districtswedstrijden (N-niveaus: N1 t/m N4) en welke enkel op districtswedstrijden (D-niveau: D1 t/m D3) worden aangeboden. De opbouw van de niveaus van instap tot jeugd 1 bevordert de doorgroei en ontwikkeling van de turnster aan de hand van de geleverde prestaties.

Divisies
Er zijn 6 divisies, divisie 6 is de laagste en divisie 1 de hoogste (divisie 1 + talentendivisie). In elke divisie zijn de niveaus gekoppeld aan de categorie.

N1 = Divisie 1
N2 = Divisie 2
N3 = Divisie 3
D1 = Divisie 4
D2 = Divisie 5
D3 = Divisie 6

Dit is best ingewikkeld, maar de leiding zorgt ervoor dat elke turnster in de juiste divisie komt en het juiste niveau gaat turnen.
Categorieën
Meisjes van 8 jaar en jongercategorie pre-instap
Meisjes van 9 jaarcategorie instap
Meisjes van 10 jaarcategorie pupil 1
Meisjes van 11 jaarcategorie pupil 2
Meisjes van 12 jaarcategorie jeugd 1
Meisjes van 13 jaarcategorie jeugd 2
Meisjes van 14/15 jaarcategorie junior
Meisjes van 16 jaar en oudercategorie senior


De kosten van de teamwedstrijden aan het begin van het seizoen zitten niet bij contributie in en moeten dus zelf betaald worden.
De kosten zijn 33 euro per team, 5 a 6 euro per persoon.

Download hier een printversie van de wedstrijdkalender.

Wedstrijdkalender

Een overzicht van de webstrijden in onze regio en de aanvang tijden zijn te vinden op de pagina van de KNGU

KNGU OOST