Callanatics

Callanetics is een low impact fitnesstraining op muziek. Het is vooral gericht op het verhogen van de spanning in je spieren. Low impact betekent dat we in de les niet springen. Zowel beginners, als gevorderden kunnen dus meedoen, terwijl toch iedereen op zijn eigen niveau kan trainen. Callanetics biedt een wekelijks variërend programma van grondoefeningen, gericht op spierversteviging van de bekende probleemgebieden: buik, billen en benen. Als belangrijkste doel heeft Callanetics dan ook figuurcorrectie.
Opbouw training
Callanetics bestaat voornamelijk uit grondoefeningen. Callanetics is minder belastend voor je gewrichten dan een high impact training als aerobics of hardlopen. De oefeningen richten zich vooral op de dieper liggende spieren van de buik, billen, benen en rug. Met gerichte oefeningen verhoog je de basisspanning in je spieren, wat een positief effect heeft op je houding en figuur. Rek- en ontspanningsoefeningen maken de spieren daarnaast soepel en sterk en bevorderen de lenigheid.
Voor wie?
Callanetics is uitermate geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een inspannende, maar rustige workout. Alle bewegingen voeren we zeer gecontroleerd uit. De trainer let in het bijzonder op je houding. Dit maakt Callanetics zeer geschikt voor mensen met klachten en beperkingen in bijvoorbeeld de rug of de knie. Aangezien Callanetics low impact is, is het ook geschikt voor mensen met overgewicht en senioren.

Wilt u ervaren of callanetics wat voor u is op maandag morgen van 09.00 tot 10.00 uur geeft Fredie de Callanatics les in de gymzaal van de Pol

Inschrijfformulier Callanetics