Free running

Wat is Free running
Dames Bewege op muziek Tempora Free running is het verplaatsen van A naar B waarbij obstakels op allerlei manieren worden getrotseerd. Onderweg is er ook ruimte voor fraai uitziende tricks en moves. In de buitenvariant wordt er veel gebruik gemaakt van straatelementen in de stad en wijk. Met name jongeren spreekt deze ‘cool’ uitziende beweegvorm enorm aan, waardoor het zeker ook geschikt is voor bewegingsonderwijs.
Hoe werkt Free running
Dagelijkse obstakels krijgen een andere betekenis met free running Het verplaatsen van A naar B kan op vele manieren. Springen, klimmen, balanceren, zwaaien, hangen en uiteenlopende tricks staan bij Free running centraal. De obstakels zijn alledaagse dingen als muurtjes, hekken, trappen, buizen en palen. Alles waar over gesprongen en gerend kan worden, kan onderdeel uitmaken van een free running parcours. De trucs en tricks maken het plaatje compleet en maken van free running een ongekend populaire urban streets activiteit. Deze coole beweegvorm staat dichtbij de belevingswereld van jongeren. Met enkele toestellen, matten en materialen in de gymzaal heb je zo een uitdagend Free running parcours uitgezet. Free running kan dus ook heel goed in een gymzaal uitgevoerd worden. Free running gaat om het mooi en efficiënt bewegen.

Nieuwsgierig geworden? Kom gauw een keertje meedoen in de les! Tempora heeft diverse groepen free running op woensdag en vrijdag voor jongens en meiden van 6 jaar!Inschrijfformulier Free running