Tempora Gaanderen

Gymnastiek en zaalsportvereniging


nieuws


Terug naar overzicht

19-06-2022

In Memoriam Jan Leuverink

Ons bereikte het droevige nieuws dat verenigingsman Jan Leuverink woensdag 15 juni 2022 op 84 jarige leeftijd geheel onverwachts is overleden.

Jan heeft heel veel betekend voor Tempora. Hij is meer dan 40 jaar betrokken geweest bij de vereniging. Jarenlang heeft Jan verschillende groepen les gegeven. Velen kunnen de houten stokken waarschijnlijk nog herinneren, waar Jan het tempo mee aangaf op de gymvloer. De gymsport was erg belangrijk voor hem. Hij bleef nog tot zijn 78e lesgeven. Eind 2015 stopte Jan definitief met lesgeven.

Daarnaast heeft hij jarenlang diverse functies bekleed in het bestuur. Op 26 april 2017 ontving Jan voor zijn inzet voor onder andere Tempora een koninklijke onderscheiding. Dat Tempora een speciaal plekje in het hart van Jan had was wel duidelijk. Hij heeft zelfs een boek geschreven over de geschiedenis van de gym in Gaanderen. Zijn werkkamer was een Tempora museum, hij bewaarde en verzamelde alles.

Jan kwam de afgelopen jaren ook nog regelmatig even in de les kijken. Steevast vroeg hij dan hoe staat de vereniging ervoor? Hoe gaat het met de ledenaantallen? Financieel? Als er iets veranderd was op de website, stond er steevast binnen een paar dagen een berichtje in de mailbox. Jan zag alles. De vereniging ging hem nog steeds aan het hart.

Een paar weken geleden kwam Jan nog even binnenlopen bij een turnles. Hij had vernomen dat er gesprekken waren geweest met de gemeente over een aanbouw. Iets waar Jan zelf ook jarenlang voor heeft gestreden, maar die tot frustratie van hemzelf er (nog) niet is gekomen. Hij was erg enthousiast en wilde graag tekeningen zien.

Het voelt raar te weten dat hij nooit meer even binnen komt lopen.

We wensen Louise, Rob & Jacqueline, Lotty & Ronald, kleinkinderen en iedereen die Jan lief had heel veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur en Leiding Tempora Gaanderen

 Jan Leuverink in memoriam..png


Terug naar overzicht 
E-mailen
Map
Info
Instagram