Tempora Gaanderen

Gymnastiek en zaalsportvereniging

Selectie turnen dames

De turnselectie van Tempora bestaat uit een groep van 35 enthousiaste meiden. Onder leiding van Suzan Tuit, Lavida Dorrestijn en Rienke Oosterink. Springen over de Pegasus, zwaaien aan de brug, balanceren op de evenwichtsbalk, een radslag of flikflak op de vloer en nog veel meer! Turnen is leuk en uitdagend en plezier staat voorop! 

Deze turnsters worden geselecteerd uit onze recreantengroepen en tijdens talentendagen. 

Afhankelijk van de leeftijd en niveau van de turnster, trainen deze meiden 1, 2 of 3 keer in de week. Een training duurt minimaal 2 uur. Hierbij houden wij natuurlijk ook rekening met wat een turnster aan kan. Tijdens deze trainingen zijn we bezig met sprong, brug, balk en vloer. Daarnaast wordt ook tijd besteed aan kracht, conditie en lenigheid. Als je bij de turnselectie zit, doe je mee aan wedstrijden.

We hebben een groep onderbouw turnsters. Dit zijn meiden van 6 tot 9 jaar. De meiden van 9 tot 12 jaar zijn onze middenbouw turnsters en de bovenbouw bestaat uit meiden van 12 jaar en ouder. Onze jongste turnster is 5 jaar en onze oudste turnster is 17 jaar. Wij doen zowel regionaal als landelijk mee aan wedstrijden. Onze middenbouw turnsters turnen in teams in de niveaus 4 en 5. Onze bovenbouwturnsters komen uit in de 2e, 3e, 4e en 5e divisie. Zij turnen zowel individueel als in een team. 

 
E-mailen
Map
Info
Instagram